LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.

ONZE VOORDELEN
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen bedenktijd
 • Snelle levering
 • Bepaal uw bezorgdag
 • Vragen? 075 - 615 24 22
Ridgerib.nl
 • Onderdeel van woonwebwinkel LiL.nl
 • Vredeweg 46
 • 1505 HH Zaandam
 • - info@lil.nl
 • - 075 - 615 24 22
 • Openingstijden magazijn:
 • Ma t/m Vr 09.00 - 17.30

Gratis Retourneren

 

Retourneren of Ruilen

 

Daar doen we niet moeilijk over, om uw retour aanvraag snel en correct te verwerken willen wij u vragen om de retour procedure te volgen in uw account. Uw inloggegevens zijn na het afronden van uw bestelling verstuurd naar het opgegeven e-mail adres. Kunt u het wachtwoord niet meer achterhalen dan kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Voorwaarden retourneren

 • Reden opgeven is niet verplicht :-)
 • Binnen Nederland en België GRATIS retourneren.
 • 30 dagen bedenktermijn op al onze producten.
 • Uw geld binnen 14 dagen terug na ontvangst van de retour zending.
 • Bij defect: in 90% van de gevallen heeft u binnen 10 dagen een vervangend product in huis.
 • Defecten moet binnen 14 dagen gemeld worden

 

Retourproces voor gratis retourneren                   

Als u ingelogd bent kunt u de retouraanvraag starten van het product dat u wenst te retourneren of ruilen. Als u alle stappen bent doorlopen krijgt u een retourlabel toegestuurd via de mail. Met het retourlabel bent u in staat om de zending te versturen. U hoeft het retourlabel alleen nog maar op de doos te plakken en af te geven bij een PostNL locatie bij u in de buurt of een PostNL locatie waar u langs komt onderweg naar uw werk. U doet er goed aan om het verzendbewijs mee te nemen, hier staat ook de track en trace code op waarmee u de retour zending zelf kunt volgen.

 

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren? 

Binnen de zichttermijn van 30 dagen is retourneren gratis. Echter dient u er zelf voor te zorgen dat als wij de producten weer retour ontvangen, deze als nieuw verkocht kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat u de zending retour gaat in de originele verpakking. Om schade tijdens het retour transport te voorkomen is het noodzakelijk dat u de retour zending goed en zorgvuldig verpakt aflevert. Slecht verpakte pakketten en beschadigde retourzendingen zullen door geweigerd worden en gaan weer retour afzender.  Als ze beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan nodig zijn om de werking van het product vast te stellen behouden wij ons het recht om in dit soort gevallen kosten in rekening te brengen. Daarnaast kunt u de volgende producten niet retourneren: chocolade, verbruiksartikelen zoals meubelolie, verf en reinigingsmiddelen waarvan de verpakking is geopend, ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen, artikelen die wegens hygiëne niet geruild kunnen worden zoals stijl- en krultangen, tandenborstels, keukenapparatuur en overige producten zoals dekbedovertrekken waarvan de verpakking is geopend. Producten die ongemonteerd worden verzonden, kunnen na montage niet meer geretourneerd worden. U kunt contact met ons opnemen als u twijfelt. 

 

Grote en zware bestellingen.

Is het retour pakket groter dan 176 x 78 x 58 cm en of zwaarder dan 30kg. Dan willen wij u vragen om na het doorlopen van het online retouraanvraag contact met ons op te nemen voor een ophaalopdracht. Als we samen met u een doordeweekse dag hebben uitgekozen om de zending op te halen is het belangrijk dat u die gehele dag beschikbaar bent. PostNL heeft voor deze dienst helaas niet de mogelijkheid om een tijdvak of dagdeel aan te geven. Komt het u deze week niet uit dan vinden wij het geen probleem als uw bestelling een week later opgehaald wordt. Zodra wij de retour ontvangen hebben krijgt u van ons een email met een ontvangstbevestiging.

Zie ook onze algemene voorwaarden 
Zie ook onze garantie bepaling

Zie ook herroepingsformulier (niet verplicht, een email, telefoontje of via uw account is voldoende)

Heeft u nog een vraag voor ons en hebben wij die hierboven niet beantwoord dan willen wij u graag uitnodiggen op onze contact pagina

Reden van retourneren
= Verplicht
Disclaimer
Copyright
Algemene voorwaarden
LiL.nl facebook LiL.nl twitter LiL.nl pinterest

Klanten beoordelen ons met 7.4 van 10 op basis van 3138 klantbeoordelingen en keuze van 1 t/m 10
Bekijk hier alle reviews